Csapatépítés

Csapatépítés a Széchenyi Pincében
Boros élményközpont

„Mert kell egy csapat…”

A legszebb ember alkotta tájban a szőlőhegyen, valamint a Széchenyi Pincében, a „bor körül” szerveződnek programjaink. A szőlőhegy a magyar ember számára különösen fontos, hiszen: hite gyakorlásakor, születésétől a koporsója rovásáig, a sokadalmakon és vásárokon, és ünnepein mindig bort ivott. Vendégeink részesei lesznek a borkészítés misztériumának.

Közeli gyógyfürdők: Hévíz 7 km, Kehidakustány 9 km, Zalakaros 25 km,

Keszthely 10 km, könnyű elérhetőség, és nálunk a parkolás sem gond

A vidékünk varázsa, a borkészítés hagyománya, és a helyi alapanyagokból készülő házias ételeink felidézik gyerekkori emlékeinket, és megismertetik gyökereinket.
Hozzánk vendégként érkezel, és barátként távozol!

Borkóstolók:

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában. Minimális lészám 10 fő kóstoló. A kóstolókhoz szódavizet adunk, és rendelhetők borkorcsolyák. A program hossza 90 perc.

Klasszikus borkóstoló: 6 féle Bezerics borral. 1 rozé, 2 fehér, 2 vörös és egy édes borral.

Exclusive borkóstoló: 8 féle különleges Bezerics borral. 1 rozé, 3 fehér, 2 vörös, 1 múzeális és édes borral.

Hagyományőrző vendéglátás:

A jó bor mellé jó étel is dukál. Házias magyar konyha, helyi alapanyagokkal, tradicionális zalai, Balaton-felvidéki ételekkel: langalló, kis disznóság, sajttál, hidegtál, szürke marha pörkölt, zalai finomfalatok, kacsa vagy libator, bográcsok, csülök, nyárson sült pisztráng, tábortűz és bor, bor, bor….

És buli, buli, buli…: Igényes harmonika zenét, cigányzenekart, vagy fergeteges néptánc műsort tudunk biztosítani.

Szőlőhegyi vesszőfutás®: 3-4 óra

A gyalogtúra során varázslatos kalandok egész sora várja a merész kincsvadászokat (haragos védőszentek, szakadékok, bűvös kút, elhagyott pince). A túrát ügyességi játékok nehezítik, és kincseket lehet nyerni, azaz nyelni.

Borolimpia® : 2 óra

Vidám pincemunkák. Bármely programhoz illeszthető, gyors, pergő, élménydús.

Főzni a szabadban öröm („edd meg amit főztél”): 3 óra

  • Bográcsos ételeink: gulyás, csülök pörkölt
  • rostlapon sült tarja, csirkemell, tócsi
  • Rétes nyújtás, töltés, sütés

Bor-cool-túra®: 4 óra

A csapat tagjai megismerik a borkészítés műhelytitkait, saját bort készítenek a kóstolástól a címketervezésig. Átélhetik a borászat művészi pillanatait.

Szentgyörgyvári szüret: 6-10 óra

A magyar emberek életében a szüret sátoros ünnep volt. A vidámság és a jókedv ütött tanyát ilyenkor a szőlőkoszorúzta hegyeken. A szedők megeresztett torokkal zengték a szüreti dalokat, a csöbrösök – illendőn megpálinkázván – bodor pipafüst közt cipelték a csöbröket, muszkolták a fürtöket, és húzták a préseket. Este pompás vacsora kezdődött, és a zenészek húzták reggelig. Ezt az élményt élhetik át vendégeink.

Hagyományos mangalica disznóvágás: 6-10 óra

„Dezsőnek meg kell halni”

A program a falusi disznóvágás hagyományát eleveníti fel a vágástól a torig. „Pálinkától botorkáló magyarok keresik a hidast, és a hízót”. Ez egy igazi „Paraszt wellnes”: vesevelő, böllérmáj, sült vér, toros káposzta, pecsenye, hurka, kolbász, rétes és bor, bor, bor…

Egyéb programok:

Íjászat, vitorlázás, téli kajaktúra a hévízi csatornán, Csodabogyó barlangtúra, sportlövészet (pisztoly, futóvad), hőlégballon, Kis-Balatoni borkörút biciklivel .

Értékelés:

A korrekt verseny az értékeléssel és a díjátadással zárul. A családfő a részvevőket az eskütételt követően Borőrré avatja, a legjobb csapat dugódíjban és oklevélben részesül.

 

Galéria:

A csapatépítésről bővebben
A borvidéki ember nem tart otthon nagyobb mennyiségű bort, hiszen termelésének éppen abban rejlik egyik fő varázsa, hogy érette kell menni. A högy felé ballagva kivetkezik mindennapjainak szürkeségéből, gondjaiból, amúgy megoldhatatlannak tetsző kényszereiből. Maga megett hagyja a házakat, irigyeit és ellenségeit, mizseráló feleségét, s mire megforgatja a tanya ajtajának zárjában a nagy kulcsot, felszabadult emberré válik”          

Gönczi Ferenc: Göcsej 1914

Lépjen velünk kapcsolatba!

Széchenyi Pince, Bor és Rendezvényház
Szentgyörgyvár, Kossuth L. u. 25.

Tel. 70/9475 062  70/9475 063

bezerics@bezerics.com   www.bezerics.com