Csapatépítés

Csapatépítés

„Mert kell egy csapat…”

A legszebb ember alkotta tájban a szőlőhegyen, a „bor körül” szerveződnek programjaink. A bor a magyar ember számára különösen fontos, hiszen: hite gyakorlásakor, születésétől a koporsója rovásáig, a sokadalmakon és vásárokon, és ünnepein mindig bort ivott. Vendégeink részesei lesznek a borkészítés misztériumának.

Közeli gyógyfürdők: Hévíz 3 km, Kehidakustány 12 km, Zalakaros 30 km,

A vidékünk varázsa, a borkészítés hagyománya, és a helyi alapanyagokból készülő ételeink felidézik gyerekkori emlékeinket, és megismertetik gyökereinket.
Hozzánk vendégként érkezel, és barátként távozol!

Borkóstolók:

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában. Minimális lészám 10 fő kóstoló. A kóstolókhoz szódavizet adunk, és rendelhetők borkorcsolyák. A program hossza 90 perc.

Hagyományőrző vendéglátás:

A jó bor mellé jó étel is dukál. Helyi alapanyagokkal, tradicionális zalai, Balaton-felvidéki ételekkel: langalló, kis disznóság, sajttál, hidegtál, és bor, bor, bor….

És buli, buli, buli…: Igényes harmonika zenét, cigányzenekart, vagy fergeteges néptánc műsort tudunk biztosítani.

Vesszőfutás®: 3-4 óra

A gyalogtúra során varázslatos kalandok egész sora várja a merész kincsvadászokat (haragos védőszentek, nagy mező,kerek erdő, bűvös kút, “vadlány lik”). A túrát ügyességi játékok nehezítik, és kincseket lehet nyerni, azaz nyelni.

Borolimpia® : 2 óra

Vidám pincemunkák. Bármely programhoz illeszthető, gyors, pergő, élménydús.

Főzni a szabadban öröm („jól kiföztedl”): 3 óra

  • Bográcsos ételeink: lecsó, gulyás, hentes tokány, csülök pörkölt
  • nyárson sültek

Bor-cool-túra®: 4 óra

A csapat tagjai megismerik a borkészítés műhelytitkait, saját bort készítenek a kóstolástól a címketervezésig. Átélhetik a borászat művészi pillanatait.

Élmény szüret: 6-10 óra

A magyar emberek életében a szüret sátoros ünnep volt. A vidámság és a jókedv ütött tanyát ilyenkor a szőlő koszorúzta hegyeken. A szedők megeresztett torokkal zengték a szüreti dalokat, a csöbrösök – illendőn megpálinkázván – bodor pipafüst közt cipelték a csöbröket, muszkolták a fürtöket, és húzták a préseket. Este pompás vacsora kezdődött, és a zenészek húzták reggelig. Ezt az élményt élhetik át vendégeink.

Hagyományos mangalica disznóvágás: 6-10 óra

„Dezsőnek meg kell halni”

A program a falusi disznóvágás hagyományát eleveníti fel a vágástól a torig. „Pálinkától botorkáló magyarok keresik a hidast, és a hízót”. Ez egy igazi „Paraszt wellnes”: vesevelő, böllérmáj, sült vér, toros káposzta, pecsenye, hurka, kolbász, rétes és bor, bor, bor…

Egyéb programok:

Íjászat, vitorlázás, téli kajaktúra a hévízi csatornán, Csodabogyó barlangtúra, sportlövészet (pisztoly, futóvad), hőlégballon.

 

Galéria:

Invalid Displayed Gallery

A csapatépítésről bővebben
A borvidéki ember nem tart otthon nagyobb mennyiségű bort, hiszen termelésének éppen abban rejlik egyik fő varázsa, hogy érette kell menni. A högy felé ballagva kivetkezik mindennapjainak szürkeségéből, gondjaiból, amúgy megoldhatatlannak tetsző kényszereiből. Maga megett hagyja a házakat, irigyeit és ellenségeit, mizseráló feleségét, s mire megforgatja a tanya ajtajának zárjában a nagy kulcsot, felszabadult emberré válik”          

Gönczi Ferenc: Göcsej 1914

Lépjen velünk kapcsolatba!

Bezerics Borház
Keszthely, Tomaji sor 40.

Tel. 20/298 2590

bezerics@bezerics.com   www.bezerics.com