Borkóstoló, vendéglátás

A borvidéki ember nem tart otthon nagyobb mennyiségű bort, hiszen termelésének éppen abban rejlik egyik fő varázsa, hogy érette kell menni. A högy felé ballagva kivetkezik mindennapjainak szürkeségéből, gondjaiból, amúgy megoldhatatlannak tetsző kényszereiből. Maga megett hagyja a házakat, irigyeit és ellenségeit, mizseráló feleségét, s mire megforgatja a tanya ajtajának zárjában a nagy kulcsot, felszabadult emberré válik
Gönczi Ferenc: Göcsej 1914

Borkóstoló a Széchenyi Pincébe:

A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmat rejt magában. Bemenni a pincében, ahol az egykori gazdák, a Széchenyi család tagjai 252 évig gazdálkodtak. Szétnézni ott ahol híres vendégeikkel, a Batthyány, Festetics család tagjaival és Deák Ferenccel kóstolták boraikat. Sétálva az új kupolás pincében. Megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy benne van-e a lényeg. A leghitelesebb forrásból, a gazdától hallgatni a borok születésének körülményeit. A végére az emberben kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érinteni, ízlelni akar. A program végén pince áron vásárolhatnak kedvenc boraikból.

Minimális létszám 10 fő kóstoló. A bemutatóhoz szóda vizet biztosítunk. Rendelhető (az alapár nem tartalmazza) borkorcsolyák:  sajt-kifli-alma 300 Ft/fő, helyben sült pogácsa 300 Ft/fő. A programon részvevő, de bort nem fogyasztó vendégek részvételi díja 700 Ft/fő (házi szörpöt kapnak).

Klasszikus borkóstoló: 6 Bezerics borral. 1 rozé, 2 fehér, 2 vörös és egy édes borral.  A borkóstoló ára  2500 Ft/fő.  A kóstoló hossza 80 perc.

Exclusive borkóstoló: 8 különleges Bezerics borral. 1 rozé, 3 fehér, 2 vörös, 1 muzeális és1 édes borral. A borkóstoló ára  5000 Ft/fő. A kóstoló hossza 100 perc.

Vendéglátás a Széchenyi Pincében

Csoportokat, előzetes megrendelés alapján, házias zalai menükkel, kemencében, bográcsban, és grillen készült ételekkel várjuk a Széchenyi Pincében. E-mailben kérje ajánlatunkat.

Nyitva tartás:

Bezerics Borház, Keszthely-Kertváros, Tomaji sor 40.
Munkanapokon 8.00 – 16.00
Május 15. – Szeptember 15. Szombatonként 9.00-13.00                       bezerics@bezerics.com

Széchenyi Pince: Szentgyörgyvár, Kossuth L. u. 23.
Csoportoknak, előzetes megrendelés alapján, egyeztetett időpontban,
pincevezetést, kommentált borkóstolót, étkezést, és borvacsorát is tartunk.             bezerics@bezerics.com

Paletta Bistrobar és Vinotéka Balatonboglár, Kikötő utca 5.
Május 1- Szeptember 15. minden nap 11.00-23.00
A yacht kikötőbe található, de az utca felé is nyitva van.
A Palettában házi süteményeket, házi szörpöket, saját készítésű hamburgereket salátákat és pizzát kínálunk. Hétvégéken grill party, Jazz koncertek  emelik a hangulatot. Az italkínálat gerincét a saját és a Balaton kör tagjainak borai adják.       m.me/palettabudapest

Paletta Budapest.  Budapest, Páva utca 19.                                                               Ha a hegy nem megy Mohamedhez… avagy hogy kerül a Balaton Budapestre. Régi álmunk válik valóra, hogy a két balatoni egység után Pesten is képviseljük mindazt ami számunkra fontos: a legjobb balatoni alapanyagok és borok bisztró hangulatban.        m.me/PalettaBoglar