Pálinkáink

A Pogányvári szőlőink környezete rengeteg gyümölcsfát rejt. Csak idő kérdése volt, hogy összegyűjtsük a gyümölcsöt, és a borkészítés melléktermékeivel együtt pálinkát is készítsünk.

A borkészítés során már megismert jó termőhelyi adottságok a gyümölcsök minőségében is úgyanúgy érvényesülnek. Éretten is aromásak, fajta jellegesek, jó savtartalmúak. A válogatott szüretet és a cefrézést magunk végezzük.  Cserszegtomaji Pálinkafőzde  gondos lepárló munkája koronázza meg tevékenységünket.

Pálinkáink

Cserszegi fűszeres törköly 40%

Cserszegi fűszeres törköly 40 %

Az illatát intenzív fűszeresség, rózsa, és frissen szedett szőlő aromái vezetik. Kóstolva telt, gyümölcsös zamatok jellemzik. A gazdag aromák és a törköly kellemes kesernyéje alkotják a hosszú lecsengést.
A pogányváron termett Cserszegi fűszeres szőlőnk kíméletes préseléséből visszamaradt, leveses törkölyt erjesztettük, majd desztilláltuk.
0,5 l
4.800 Ft

Cserszegi fűsz. ágyas törköly 40 %

Az illatát intenzív fűszeresség, rózsa, és frissen szedett szőlő aromái vezetik. kóstolva telt, gyümölcsös zamatok jellemzik. A gazdag aszalt gyümölcs aromák és a törköly kellemes kesernyéje, az ágyas szőlő édességével alkotják a hosszú lecsengést.
A pogányváron termett Cserszegi fűszeres szőlőnk kíméletes préseléséből visszamaradt, leveses törkölyt erjesztettük, majd desztilláltuk.
0,5 l
5.600 Ft

Irsai Olivér szőlő 40%

Irsai Olivér szőlő 40 %

Illatában kirobbanó virágos, muskotályos, parfümös aromák egyvelege. Szájban jellegzetes, friss, vibráló, könnyed. A frissen szedett szőlő zamata hosszan kényezteti szánkat.
Cserszegtomajon termett „irsai olivér” szőlőből készült szőlőpálinka. A szőlőfürtöket először leszemeltük, és vörösborhoz hasonlóan bogyósan erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
5.600 Ft

Magyar kajszibarack 40%

Magyar kajszibarack 40 %

A legkedveltebb pálinka alapanyag. A lédús és érett kajszi behízelgő barackos zamatait illatban is és ízében is tökéletesen őrzi. A pálinka komplex összképnek köszönhetően kényeztető, selymes, jól iható.
A Pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök kajszi fáinak érett, lédús terméséből erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
5.600 Ft

Besztercei szilva 40%

Besztercei szilva 40 %

Illatában fajtajelleges, virágos, csokoládés, kakaós aromák. Kóstolva gyümölcsös édesség és hársfavirág-jelleg egyvelege. Fajsúlyos, férfias, vaníliás, fahéjas, fűszerességgel
Pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök besztercei szilvafáinak kimagozott terméséből erjesztettük és desztilláltuk
0,5 l
5.600 Ft

Szomolyai fekete cseresznye 40%

Szomolyai fekete cseresznye 40 %

Fekete cseresznye ropogós gyümölcsössége keveredik a karakteres, csábítóan marcipános, csokoládés illatvilággal. Szájban kerek, lágy, finom fanyarsággal, és rendkívül hosszú utóízzel.
A Pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök Szomolyai fekete cseresznye fáinak érett, lédús terméséből erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
6.250 Ft

Piros Vilmoskörte 40%

Piros Vilmoskörte 40 %

Elegáns illatát könnyed, selymes fajtajelleg, muskotály, hársméz és barackvirág jellemzik. A gyümölcsre jellemző édesség és zamat a szájban folytatódik. Ízében fás, édes, virágos jegyeket is felfedezhetünk.
A pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök piros Vilmoskörte fáinak érett, lédús terméséből erjesztettük és desztilláltuk
0,5 l
6.500 Ft

Cigánymeggy 40%

Cigánymeggy 40 %

Egy régi, magyar meggyfajtából egy fiatalos, elegáns ital készül. A bonbonos gyümölcsösséget a fajtára jellemző pici fanyarkás marcipános jelleg teszi kedveltté. Kortyolva gazdag, lágy és édeskés, Útóízében hosszú, elegáns csonthéjas lecsengéssel.
A Pogányvári szőlőink körül elszórtan található cigánymeggyfák apró terméséből erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
6.500 Ft

Chardonnay barrique borpárlat 40%

Chardonnay barrique borpárlat 40 %

Elegáns, telt, gyümölcsös, tölgyes, diszkrét illat, nem tolakodó alkohollal. A szájban is telt, édes, a nyelv tövén fehérboros és gyümölcs aromák. A lecsengése érett, selymes és gyümölcsös. elegáns ital.
Pogányváron termett chardonnay szőlőnk terméséből készült borunk új tölgyfahordós érlelést követően került lefőzésre. A borpárlatot 1,5 éves időtartamig kisméretű, új, pörkölt tölgyfahordóban érleltük.
0,5 l
8.200 Ft

Prémium Málna 40%

Prémium Málna 40 %

A Málna Pálinka behízelgő illatának gyümölcsössége, frissessége mindenkit elcsábít. Igazi illatbomba, különlegesen gazdag ízvilággal. Gyümölcsös, édeskés zamata, szép lecsengése hosszan kényezteti szánkat.
Az érett, egészséges gyümölcsöt Zala megye hetési dombvidékén szüreteltük. Ezt a lédús málnát erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
12.450 Ft