Pálinkáink

A Pogányvári szőlőink környezete rengeteg gyümölcsfát rejt. Csak idő kérdése volt, hogy összegyűjtsük a gyümölcsöt, és a borkészítés melléktermékeivel együtt pálinkát is készítsünk.

A borkészítés során már megismert jó termőhelyi adottságok a gyümölcsök minőségében is úgyanúgy érvényesülnek. Éretten is aromásak, fajta jellegesek, jó savtartalmúak. A válogatott szüretet és a cefrézést magunk végezzük.  Cserszegtomaji Pálinkafőzde  gondos lepárló munkája koronázza meg tevékenységünket.

Pálinkáink

Cserszegi fűszeres törköly 40%

Cserszegi fűszeres törköly 40 %

Az illatát intenzív fűszeresség, rózsa, és frissen szedett szőlő aromái vezetik. Kóstolva telt, gyümölcsös zamatok jellemzik. A gazdag aromák és a törköly kellemes kesernyéje alkotják a hosszú lecsengést.
A pogányváron termett Cserszegi fűszeres szőlőnk kíméletes préseléséből visszamaradt, leveses törkölyt erjesztettük, majd desztilláltuk.
0,5 l
4.800 Ft

 

Irsai Olivér szőlő 40%

Irsai Olivér szőlő 40 %

Illatában kirobbanó virágos, muskotályos, parfümös aromák egyvelege. Szájban jellegzetes, friss, vibráló, könnyed. A frissen szedett szőlő zamata hosszan kényezteti szánkat.
Cserszegtomajon termett „irsai olivér” szőlőből készült szőlőpálinka. A szőlőfürtöket először leszemeltük, és vörösborhoz hasonlóan bogyósan erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l
5.600 Ft

Magyar kajszibarack 40%

Magyar kajszibarack 40 %

A legkedveltebb pálinka alapanyag. A lédús és érett kajszi behízelgő barackos zamatait illatban is és ízében is tökéletesen őrzi. A pálinka komplex összképnek köszönhetően kényeztető, selymes, jól iható.
A Pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök kajszi fáinak érett, lédús terméséből erjesztettük és desztilláltuk.
0,5 l

Besztercei szilva 40%

Besztercei szilva 40 %

Illatában fajtajelleges, virágos, csokoládés, kakaós aromák. Kóstolva gyümölcsös édesség és hársfavirág-jelleg egyvelege. Fajsúlyos, férfias, vaníliás, fahéjas, fűszerességgel
Pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök besztercei szilvafáinak kimagozott terméséből erjesztettük és desztilláltuk
0,5 l
5.600 Ft

Piros Vilmoskörte 40%

Piros Vilmoskörte 40 %

Elegáns illatát könnyed, selymes fajtajelleg, muskotály, hársméz és barackvirág jellemzik. A gyümölcsre jellemző édesség és zamat a szájban folytatódik. Ízében fás, édes, virágos jegyeket is felfedezhetünk.
A pogányvári szőlőink körül található gyümölcsösök piros Vilmoskörte fáinak érett, lédús terméséből erjesztettük és desztilláltuk
0,5 l
6.500 Ft

Chardonnay barrique borpárlat 40%

Chardonnay barrique borpárlat 40 %

Elegáns, telt, gyümölcsös, tölgyes, diszkrét illat, nem tolakodó alkohollal. A szájban is telt, édes, a nyelv tövén fehérboros és gyümölcs aromák. A lecsengése érett, selymes és gyümölcsös. elegáns ital.
Pogányváron termett chardonnay szőlőnk terméséből készült borunk új tölgyfahordós érlelést követően került lefőzésre. A borpárlatot 1,5 éves időtartamig kisméretű, új, pörkölt tölgyfahordóban érleltük.
0,5 l
6.500 Ft